Ajax ontvangt 12 miljoen in drie jaarlijkse termijnen voor Eriksen

Ajax heeft zich neergelegd bij het vertrek van Christian Eriksen (21). In de Amsterdam ArenA accepteerden de directeuren Michael Kinsbergen en Marc Overmars het bod van Tottenham Hotspur, dat het nog tien maanden lopende contract van de Deen afkoopt voor 12 miljoen euro. De Londenaren betalen het bedrag – dat bij plaatsing voor de Champions League oploopt tot 12,5 miljoen euro – in drie jaarlijkse termijnen (van 4 miljoen euro).


Tottenham Hotspur maakte Ajax duidelijk snel zaken te willen doen. „Dat klopt”, antwoordde directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax op de vraag of hij in de ArenA had onderhandeld met een Spurs-delegatie onder leiding van voorzitter Daniel Levy. Het akkoord wilde hij nog niet bevestigen.

“Ze zeggen: het is pas rond als de handtekening eronder staat. En het is nog niet zo ver. Christian gaat nu wel al het gesprek aan met Spurs”, aldus Overmars, die met handen en voeten was gebonden. Engelse clubs hanteren de regel dat degene die betaalt ook bepaalt. Niet Ajax, maar Spurs maakt de deal op korte termijn wereldkundig.

De onderhandelingen tussen zaakwaarnemer Martin Schoots en Tottenham zullen naar alle waarschijnlijkheid geen enkel probleem opleveren. De Deens international kan in de Premier League meer dan drie keer zoveel verdienen dan zijn laatste salaris bij Ajax: negen ton bruto. De partijen onderhandelen vooral over de duur van een eventuele verbintenis: vier of vijf seizoenen.

Tekst: De Telegraaf

Related posts