Siem de Jong bezoekt training Ajax

Siem de Jong heeft maandagmiddag de training van Ajax bezocht. De aanvoerder werd de voorbije weken twee keer opgenomen in het ziekenhuis vanwege een klaplong. De Jong weet zelf nog altijd niet hoe hij de klaplong heeft opgelopen. Naar verwachting staat hij 6 weken buitenspel.

,Wat betreft de long heb ik het gevoel dat het goed zit”, zegt De Jong over de actuele stand van zaken. ,,Ik heb alleen nog wat last van de zijkant van mijn ribben. Daar zitten de sneetjes waar de drains zijn ingebracht.” De diagnose klaplong kwam twee weken geleden onverwacht voor de aanvallende middenvelder. ,,Ik ben zelf naar het ziekenhuis gereden, en niet met het idee dat ik meteen moest blijven. Ik dacht eerder aan een rib- of spierblessure. We weten niet hoe het is gekomen: spontaan of door een botsing. Op de scans is dat niet te zien.”

Dat hij in deze openingsfase van het nieuwe seizoen een aantal weken (minimaal zes, aldus de prognose van de artsen) aan de kant staat, is natuurlijk een grote tegenvaller. ,,Dat was wel even een tikkie. Helemaal als je, zoals ik, bijna geen wedstrijd hebt gemist. Het is raar. Je houdt met veel blessures rekening, maar niet met zoiets. Het is ook vervelend dat ik nu echt twee weken heb stilgezeten. Als je een hamstringblessure hebt, kun je nog bepaalde krachttraining doen, bijvoorbeeld. Maar nu lag ik in het ziekenhuis en kon ik niets.”

De Jong kreeg veel steun van supporters en clubgenoten. ,,Vooral via social media heb ik heel veel mooie berichten ontvangen. Dat deed me heel goed. Het was ook fijn dat veel van mijn ploeggenoten langskwamen in het ziekenhuis. Want anders komen de muren snel op je af.”

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer De Jong weer mag gaan trainen. ,,We doen het rustig aan. We bekijken het stap voor stap. Het is balen dat ik er nu even niet bij ben. Maar de prijzen worden pas aan het eind van het seizoen verdeeld, toch?”


Siem als toeschouwer bij de maandagtraining


Tekst: Ajax.nl

Related posts