Van Basten concludeert: ‘Ik voel me eigenlijk geen echte Ajacied’

Marco van Basten staat vanavond met sc Heerenveen tegenover zijn oude club én tegenover Frank de Boer. De oud-verdediger doet het als trainer in dienst bij Ajax beter dan vele voorgangers. Van Basten is één van die voorgangers. De oud-aanvaller verzekerde daags voor het competitieduel in het Abe Lenstra Stadion dat zijn generatiegenoot ook simpelweg een betere trainer is.

Hoewel Van Basten een verleden bij Ajax heeft als speler en trainer, voelt zich hij zich eigenlijk ‘geen echte Ajacied’. “Ik heb daar natuurlijk wel een verleden, maar ik heb ook bij AC Milan gespeeld”, vertelt de oud-international in De Telegraaf. “Wedstrijden tegen Ajax brengen wel altijd een hoop met zich mee. Ik vind het ook echt wel mooi om tegen ze te spelen. Zij zijn de topfavoriet voor de titel.”

Van Basten stapte vlak voor het einde van 2008/09 op als trainer van Ajax. De voormalig topaanvaller geeft aan dat bij de Amsterdamse club ‘alles groot is’. “Mensen zitten er bovenop en het trainerschap daar brengt een enorme druk met zich mee”, verzekert hij in het dagblad. “Ik moet zeggen dat ik dit ook wel lekker vind, het werken hier in Heerenveen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts