Schöne: ‘Buitenstaanders zien die warmte bij Ajax niet’

Ajax wordt vaak beschouwd als een kille club, waar hard met elkaar wordt omgesprongen. Lasse Schöne kan zich niet vinden in dat beeld. Sinds zijn overstap van NEC naar Amsterdam vorig jaar, geniet de Deense middenvelder met volle teugen. “Ik ben hier geweldig opgevangen, niet alleen in de spelersgroep, maar zeker ook door alle mensen eromheen”.

“Buitenstaanders zien die warmte lang niet altijd. Die hebben een beeld van Ajax als een grote, zakelijke, nogal afstandelijke club”, weet Schöne. “Als je er middenin zit, weet je wel beter. Dit is een gigantische club, maar door de betrokkenheid van iedereen voelt het juist heel klein, op een prettige manier.”

Binnen de jeugdigde selectie van Ajax behoort Schöne met zijn 27 jaar tot de oude garde. “Maar een routinier zou ik mezelf niet willen noemen. Leeftijd zegt vaak lang niet alles. Het gaat volgens mij meer om de ervaringen die je opdoet. Kijk naar Christian Eriksen. Hoe oud is die nu, 21? Maar hij heeft als voetballer in relatief korte tijd al zo veel meegemaakt. In dat opzicht kun je zeggen dat hij misschien wel meer routinier is dan dat ik dat ben.”


Lasse Schöne viert samen met Fischer en Cillessen een feestje na afloop van een wedstrijd tegen psv


Tekst: Goal.com

Related posts