Heerenveen – Ajax duel der IJslandse spitsen

Het eredivisieduel tussen SC Heerenveen en Ajax van vanavond is het duel der IJslandse spitsen. Bij de Friezen is Alfred Finnbogason de aanvalsleider, terwijl de Amsterdammers rekenen op het scorend vermogen van Kolbein Sigthorsson. Voor eerstgenoemde topscorer is het niet belangrijk wie van de twee IJslanders het meest succesvol is.

“Het is wel speciaal, want we kennen elkaar goed, maar ik zie het niet als een onderlinge strijd wie van ons de meeste goals maakt. Voor en na de wedstrijd zullen we nog wel contact hebben met elkaar. Tijdens de wedstrijd denk ik niet, want ik sta helemaal aan de andere kant van het veld. We spreken tijdens het seizoen wel eens af met elkaar. Als ik in Amsterdam ben, kom ik altijd even koffie drinken bij hem. En we zien elkaar natuurlijk bij het nationale team van IJsland. Dat zal komende maand weer gebeuren.”

Tekst: De Telegraaf

Related posts