De Boer: ‘Voedingsbox is een gespreid bedje’

In De Telegraaf gaat Frank de Boer verder in op de voedingsbox van Ajax, die op internet natuurlijk voer is voor diverse grappen. De singles van Ajax krijgen tegenwoordig, mits ze het willen (en dat willen ze ook!), een voedingsbox mee naar huis. Er liggen steeds 14 a 16 van die boxen klaar in de kleedkamer.

Bij de jongens die alleen op hun kamertje of in hun huis zitten, wordt heel erg op de voeding gelet. Daar zijn we de laatste jaren mee bezig’, vertelt de trainer. ‘Bij spelers met een partner wordt er over het algemeen beter voor het eten gezorgd. Voor vrijgezellen is dit nu een gespreid bedje, kant en klaar voedsel, dat ze eigenlijk alleen nog maar hoeven op te warmen.’

Het doel is duidelijk. ‘Daarmee voorkom je dat ze naar een ‘vettehaptent’ gaan of de verkeerde ingrediënten aan een maaltijd toevoegen. We zijn veel meer op de voeding gaan letten, omdat het zijn weerslag heeft op de prestaties. Het kan heel positief werken. Thulani Serero is nu bijvoorbeeld op het gewicht, waarop we vinden dat hij moet zijn’. Daarnaast hebben alle spelers kookles gehad.

Overigens is De Boer erg tevreden over Serero. ‘Ik heb het gevoel dat het kwartje bij hem is gevallen. Ik vind dat hij goed bezig is, onder andere op het gebied van krachttraining en voeding.’

Tekst: Ajaxshowtime

Zie ook eerder bericht:
21-08-2013: Ajax-spelers krijgen sportvoeding mee naar huis

Related posts