Van der Hoorn: ‘Misschien vertrekt Toby, dat zou betekenen dat ik opschuif’

Mike van der Hoorn weet over zo’n elf dagen waar hij aan toe is bij Ajax. De centrale verdediger werd deze zomer overgenomen van FC Utrecht; zowel hij als zijn nieuwe club rekenden er stiekem op dat Toby Alderweireld zou weggaan. Tot op heden vertrok de Belg echter nog niet uit de Amsterdam ArenA: hij zegde zelf Norwich City af en zag Bayer Leverkusen terugdeinzen na het horen van zijn prijs.

Als Alderweireld niet vertrekt, gaat hij met Ajax praten over zijn toekomst. Besluit de verdediger bij te tekenen, dan zal Van der Hoorn geduld moeten houden. Niklas Moisander en Alderweireld vormen dan waarschijnlijk het hart van de defensie. “Misschien vertrekt Toby nog. Dat zou betekenen dat ik een plaatsje opschuif”, geeft Van der Hoorn aan in het Algemeen Dagblad.

De aanwinst merkt dat het niveau bij Ajax hoger ligt dan hij gewend was bij FC Utrecht. Het doet de mandekker pijn hoe het nu gaat bij zijn oude club: die pakte pas één punt uit de eerste drie competitieduels en werd in Europa geëlimineerd door het nietige FC Differdange 03. “Het is niet leuk om nu naar FC Utrecht te kijken. De 6-0 tegen FC Twente was pijnlijk.”


Mike van der Hoorn tijdens zijn debuut voor Ajax tegen RKC


Tekst: Voetbalzone

Related posts