Ajax gretig richting Heerenveen

Ajax trainde donderdagochtend voor de ogen van de nationale voetbalpers voor de laatste keer voor het duel met sc Heerenveen. Op Siem de Jong en Joël Veltman na had trainer Frank de Boer alle spelers beschikbaar. De vraag is natuurlijk of De Boer hetzelfde team het veld in het Abe Lenstra Stadion instuurt als afgelopen zondag in de ArenA.

Uit de laatste oefensessie viel dat niet of nauwelijks op te maken. De Ajacieden trainden fanatiek en zijn gretig voor de wedstrijd van vrijdag. Dat beaamden Toby Alderweireld en Daley Blind voor de camera van Ajax TV. Blind kampt weliswaar met lichte liesklachten, maar is fit genoeg als de trainer bepaalt dat hij speelt. ,,Het is niet ernstig”, geeft de linksback aan die wel zin heeft in de ontmoeting met Heerenveen. ,,Ik hoop op veel doelpunten voor ons.”

Ook Toby Alderweireld zal gretig aan de start verschijnen. ,,Het is best apart dat als je een Klassieker wint, dat je het gevoel hebt dat je hebt verloren”, verwoordde de Belgische centraal verdediger de stemming na afloop van het met 2-1-gewonnen duel met feyenoord. Hij ziet dan wel verbeterpunten: ,,Alles moet tegen Heerenveen eigenlijk beter als tegen feyenoord. We kunnen ook beter en dat zullen we tegen Heerenveen laten zien.”

De Boer zelf observeerde vrijdag zijn team vooral en nam enkele spelers – onder wie Daley Blind – apart voor een persoonlijkere benadering . Assistent-trainer Hennie Spijkerman richtte zich bij de partijvormen tot de negentien spelers. Keeperstrainer Carlo l’Ami was met Vermeer, Cillessen en Van der Hart iets verderop hard aan het werk. Spijkerman deelde de nodige complimenten uit op de momenten dat de spelers zich via snel combinatiespel door de defensieve linie van de andere partij wisten te spelen. Vanaf de kant zag het er prachtig uit. Toch zullen er van de 22 aanwezige Ajacieden nog vier moeten afvallen om tot de wedstrijdselectie voor het duel met Heerenveen te komen. Aan de trainer de taak zijn optimale selectie samen te stellen.

Tekst: Ajax.nl

Related posts