Ajax Vrouwen wint met speels gemak van Wartburgia

De Ajax Vrouwen hebben hun oefenduel met Wartburgia woensdag gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst leverde de eerste thuiswedstrijd van de Ajacieden een 7-0-overwinning op. Ajax Vrouwen-trainer Ed Engelkes toonde zich naderhand vooral tevreden over de eerste helft.

In de negende minuut opende Eshly Bakker de score. Enkele minuten later tekende Babiche Roof voor de 2-0. Tessel Middag bepaalde de ruststand op 3-0. Na de hervatting krikten Marjolijn van den Bighelaar (2x) en Claudia van den Heiligenberg de stand op naar 6-0. In de slotfase maakte Chantal de Ridder de zevende Amsterdamse treffer.

,,Er is een groot kwaliteitsverschil tussen BeNe League en de Topklasse. Dat is vanavond ook wel gebleken’’, zei trainer Engelkes. De Ajax Vrouwen oefenen zaterdag nog tegen Buitenveldert. Het is het laatste meetmoment voorafgaand aan de start van de competitie, op 30 augustus. De Ajacieden gaan op die dag op bezoek bij Club Brugge KV.

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs; Van der Most, Koster, Zeeman (46. Sharpe), Delleman; Manduapessy (59. Kaagman), Middag, Van den Bighelaar; Linda Bakker, Eshly Bakker, Roof (59. Van den Heilig

Tekst: Ajax.nl

Related posts