Vrouwen tweede op toernooi Ulft

De Ajax Vrouwen zijn afgelopen weekeinde op een internationaal toernooi in Ulft tweede geworden. Nadat in de kruisfinale FC Utrecht met 3-1 verslagen werd, bleef de finale tegen Telstar doelpuntloos. De vrouwen van Telster namen de strafschoppen vervolgens net iets beter.

Het was voor de ploeg van Ed Engelkes een eerste stap op weg naar de competitie die voor hen op 30 augustus van start gaat. Die dag staat er een uitwedstrijd tegen Club Brugge op het programma. De Ajax Vrouwen openden vrijdagavond met een doelpuntloos gelijkspel tegen sc Heerenveen. Een dag later werden de Amerikaanse NMU Wildcats 2 met 12-0 verslagen en later op de middag moest ook Royal Antwerp FC er met 2-0 aan geloven.

“We hebben een goede driedaagse gehad”, blikte trainer Ed Engelkes terug op het eerste optreden van zijn ploeg. “Vrijdag speelden we stroef. De speelsters moesten aan elkaar wennen, maar zaterdag zag het er goed uit. Niet alleen vanwege de resultaten, maar ook zeker door de manier van spelen. Dat was wat we willen zien. Dat gaf vertrouwen. De finale was moeilijk, we speelden – zeker de eerste helft – meer om niet te verliezen dan om te winnen. Dat was in de tweede helft beter, maar Telstar nam de penalty’s beter”, aldus de oefenmeester die het toernooi benutte om veel speelsters aan het werk te zien.

Komende week spelen de Ajax Vrouwen op woensdag tegen Wartburgia en zaterdag tegen Buitenveldert. “Dan hebben we het team wel aardig in het hoofd, maar dan nog kan de opstelling per wedstrijd verschillen. We hebben nu veel diversiteit in het team, waardoor de trainingen ook meetmomenten kunnen zijn. Nu zou ik een speelster niet kunnen opstellen omdat zij zich in de trainingen niet manifesteerde en iemand anders op haar positie wel.”

Bron: Ajax.nl

Related posts