Ligeon vervanger Van Rhijn in Klassieker

Frank de Boer kan niet geheel zorgeloos toeleven naar de wedstrijd Ajax-Feyenoord van aanstaande zondag. Afgelopen weekend werd Ricardo van Rhijn met rood weggestuurd tegen AZ en maandag werd duidelijk dat aanvoerder Siem de Jong een ingeklapte long heeft opgelopen. De Boer moet dus twee nieuwe basisspelers aanwijzen voor de Klassieker in de Amsterdam ArenA.

De Boer is volgens Voetbal International al zeker van een van de twee opengevallen plekken in het team: rechts achterin zal Ruben Ligeon beginnen op de plek van Van Rhijn. De 21-jarige verdediger viel tegen AZ al in en speelde vorige week negentig minuten in de Jupiler League met Jong Ajax mee. Hij heeft dus wel wedstrijdritme, maar ervaring heeft hij minder. Hij speelde nog nooit in de Eredivisie tegen feyenoord.

Wie op de plek van aanvoerder De Jong komt te staan, is nog niet zeker. De Boer weet wel dat hij kan kiezen uit verschillende spelers op die plek. “Lasse Schöne kan op die plek spelen, net als Davy Klaassen en Thulani Serero. En ook Lucas Andersen is een optie”, vertelt de hoofdtrainer aan het weekblad.

Tekst: Voetbalzone

Related posts