Boilesen gaat concurrentie niet uit de weg: ‘Heb Blind eerder verslagen’

FC Kopenhagen heeft een poging gedaan om Nicolai Boilesen weg te plukken bij Ajax, maar de linksback uit Denemarken ziet het niet zitten om terug te keren naar zijn vaderland. De Deens international is net teruggekeerd van een slepende blessure en wil in Amsterdam voor zijn kans gaan.

Boilesen geeft in de Deense media aan dat hij zich vereerd voelt door de belangstelling die getoond werd door Kopenhagen, maar dat hij het nog te vroeg vindt om nu alweer bij Ajax te vertrekken. “Ik ga voor mijn kans”, zegt de vleugelverdediger, die het afgelopen seizoen door blessureleed geen competitiewedstrijd in actie kon komen voor de ploeg van trainer Frank de Boer.

Tijdens zijn afwezigheid kon concurrent Daley Blind zich in Amsterdam ontwikkelen tot vaste waarde bij Ajax en tot Oranje-international, maar Boilesen is niet bang om de strijd aan te gaan. “Er zijn genoeg wedstrijden. We spelen ook in de Champions League en ik heb er vertrouwen in dat het goed zal komen. Ik zal hem moeten verslaan, maar dat heb ik eerder gedaan, dus waarom niet?”

Tekst: Soccernews

Related posts