Spartak volgens Lerby serieuze optie voor Alderweireld: ‘We gaan het erover hebben’

Toby Alderweireld overweegt om naar Rusland te verhuizen. Spartak Moskou wil de verdediger van Ajax graag overnemen en na de interland van België tegen Frankrijk, die woensdag wordt afgewerkt, gaat de Rode Duivel de aanbieding bestuderen. De Russen zouden een bod van zeven miljoen euro uit hebben gebracht op Alderweireld.

De recordkampioen heeft zich inmiddels bij zowel Ajax als Alderweireld gemeld, laat Voetbal International weten. “Na de interland gaan we alles op een rijtje zetten”, vertelt zaakwaarnemer Sören Lerby. “En dan is Spartak één van de clubs waar we het over gaan hebben. Maar eerst moeten Ajax en Spartak eruit komen.” De 24-jarige stopper wees eerder Norwich City af, maar zei eerder al de optie van Spartak ‘heel serieus’ te zullen bekijken.

Alderweireld heeft al contact gehad met Aras Özbiliz, die onlangs ook naar Spartak vertrok en eerder bij Ajax samenspeelde met de Belg. De 23-voudig international heeft bij de regerend landskampioen nog een contract voor de rest van dit seizoen. Alderweireld werd in een eerder stadium in verband gebracht met onder meer Liverpool en Tottenham Hotspur.

Tekst: Voetbalzone

Related posts