De Jong: ‘Revanche tegen feyenoord’

Na de uppercut tegen AZ (3-2) richtte Ajax-aanvoerder Siem de Jong de blik direct vooruit. “feyenoord thuis is een mooie wedstrijd om ons te revancheren. Er komt wel wat druk op die wedstrijd”, zei de maker van de 1-2, die terdege besefte, dat er zondag in de Klassieker veel op het spel staat.

De spelers van de regerend landskampioen zeiden tot vervelens toe dat zij nu al ‘verder zijn’ dan vorige seizoenen, lijken dat ook wel, maar moeten in de ArenA tegen feyenoord laten zien dat dit geen loze woorden zijn. “Dat de nederlaag bij AZ een incident was”, aldus De Jong. “We hadden dit vooral aan onszelf te danken.”

De Jong, die met zijn balverlies indirect schuldig was aan de 1-1, was kritisch over de start van de Ajacieden. “Ik vind dat wij de eerste helft niet onder controle hadden, dat zij met redelijk wat power soms en opportunisme ook kansen kregen. We hielden de bal niet in bezit, waren slordig in de passing. De tweede helft zetten we dat recht, gaven we eerder druk en lieten we AZ wat minder in onze ‘zestien’ komen. We scoorden de 1-2 en het was zonde dat we het door de rode kaart en penalty zo weggaven. De nederlaag komt daardoor op een lullige manier tot stand. Natuurlijk moet je het na die 2-2 kunnen dichthouden, maar ze maken een goede goal. En daarna hebben we niet de kracht meer om iets terug te doen.”

Tekst: De Telegraaf

Related posts