Sigthórsson: ‘Denk dat wij 0-2 winnen’

Kolbeinn Sigthórsson gaat er vanuit dat Ajax vanmiddag wint van AZ. De spits werd opgezocht door AZ TV en tegenover de camera voorspelt hij een 0-2 zege. Dat gaat overigens niet van harte, want Sigthórsson vreest een fysiek duel.

‘Ik heb daar vier jaar gespeeld en dat is speciaal’, begint de aanvaller. ‘Ik ken een paar jongens nog goed en we hebben het altijd moeilijk tegen AZ. We kennen elkaar goed dus het wordt vechten en ik kijk er naar uit om naar Alkmaar af te reizen.’

AZ – Ajax is voor Sigthórsson extra bijzonder door zijn tijd in Alkmaar. ‘Het was een mooie tijd en ik heb een goed gevoel bij AZ. Mijn beste moment? Dat ik vijf keer scoorde tegen VVV Venlo.’ Ook de 2-0 overwinning op Ajax tijdens zijn AZ-tijd staat hem nog goed bij. ‘Wij zaten dichtbij de top en ik zat zelf op de bank. Ik kwam in het veld en ik maakte een kopdoelpunt. Dat was mooi tegen Ajax.’

Voor zondag verwacht de IJslander een mooi duel. ‘Ik verwacht een mooie wedstrijd, zeker fysiek. Twee ploegen die moeten winnen en AZ zal agressiever zijn na de nederlaag tegen SC Heerenveen. Ik moet positief zijn over onze eigen kansen dus ik denk een 0-2 overwinning, mét een goal van Kolbeinn Sigthórsson.’

Tekst: AjaxShowtime

Related posts