Moisander over AZ: ‘Counteren, dat kunnen ze heel goed’

Ajax gaat zondagmiddag op bezoek bij AZ en voor verdediger Niklas Moisander is dat een duel met een speciaal tintje. De Fin speelde vier seizoenen voor de bekerwinnaar uit Alkmaar. Vorig jaar, toen hij net de overstap naar Ajax had gemaakt, was het nog een speciale gelegenheid. Nu is dat anders voor hem: ”Toen was het de eerste keer dat ik tegen AZ speelde. Best bijzonder, vond ik. Maar nu is het al meer een gewone wedstrijd, ook al kom ik veel bekenden tegen.”

Moisander weet dat AZ een geduchte tegenstander is. Dat bewees het elftal van Gertjan Verbeek twee weken geleden in het duel om de Johan Cruijff Schaal: ”Wij domineerden, maar zij scoorden. Counteren, dat kunnen ze heel goed. Gelukkig hielden we vertrouwen en knokten we ons terug in de wedstrijd. Dat het lukte, geeft een prettig gevoel. Vorig jaar zou dat ons niet gelukt zijn in de eerste seizoenshelft. Maar we zijn nu een stuk verder.”

Tekst: Soccernews.nl

Related posts