Nigel de Jong ontwaart ‘Ajax-model’ bij AC Milan

Ex-Ajacied Nigel de Jong heeft vertrouwen in de koerswijziging die AC Milan heeft doorgevoerd. De beleidsbepalers hebben deze transferperiode geen grote namen gekocht en gokken op de jeugd.

De Jong, die in de voorbereiding zijn rentree maakte na lang blessureleed, maakt zich geen zorgen over het uitblijven van nieuwe topspelers. “We zijn een team in ontwikkeling”, zegt hij in Gazzetta dello Sport. “Als een club voor de jeugd kiest, dan heb je nou eenmaal wat tijd nodig.”

Ajax-model
“Dit Milan hanteert een model waar bij Ajax ook mee gewerkt wordt. Het is gebaseerd op jonge talenten, zij krijgen hierdoor een kans”, aldus De Jong. “Natuurlijk is er een verschil met clubs die voor gigantische bedragen gearriveerde spelers kopen, maar je moet achter deze visie staan. Er zijn meerdere wegen die naar succes leiden.”

Vorig seizoen eindigde AC Milan op het nippertje als derde, waardoor de ploeg een ticket voor de voorronde van de Champions League bemachtigde. Weinig mensen in Italië zien AC Milan als kanshebber voor de Scudetto. “Wie de favorieten zijn?”, herhaalt De Jong de vraag. “Er staat Milan op mijn shirt. Wat denk je dat ik ga zeggen…?”

AC Milan opent op zaterdag 24 augustus de Serie A met een uitwedstrijd tegen Hellas Verona. Eerder die week spelen de Rossoneri de eerste wedstrijd in de play-offs van de Champions League. Vrijdagmiddag hoort De Jong wie de tegenstander wordt. Psvis één van de mogelijke opponenten.

Tekst: Voetbalzone

Related posts