Column Ron Schiltmans: Op naar de klassieker

Natuurlijk is het niet leuk dat PSV mooiere Ajaxbroeken en dito kousen draagt dan Ajax zelf. Dat is zelfs verschrikkelijk en frustrerend. Maar het is ook verwarrend. Vooral voor de voetbalcommentatorbejaarden van ons land. Theo Reitsma noemde zaterdagavond minimaal één keer PSV doodleuk ‘Ajax’ en verbeterde het daarna niet eens. Maar er zou sowieso eens iemand bij Fox Sports een rustig gesprekje één-op-één met Theo moeten voeren. Een kort maar serieus evaluatiemomentje. Want Theo is op.

Het leek Theo namelijk logisch als Supusepa erin zou komen voor Bakkali. Dat klinkt inderdaad zinvol, een middenvelder voor een aanvaller. PSV had een voorsprong te verdedigen. Alleen speelt Supusepa bij ADO Den Haag, en Bakkali bij PSV. Het maakt mij verder niet uit, maar voor 17,95 Euro in de maand verwacht ik geen commentator die naar hartenlust nog tijdens de wedstrijd lukraak spelers onderling van club laat veranderen. Transferperiode of niet. Al zei de naam Supusepa mij ook nog helemaal niks, moet ik eerlijk toegeven.

Theo Reitsma heeft in zijn lange carrière natuurlijk ook nogal wat klapjes gehad. Je hoeft geen stemexpert te zijn om te horen waar de voorkeur van Theo ligt: in Rotterdam-Zuid. En dan heb je als commentator, net als de supporters in De Kuip, door de jaren heen behoorlijk wat eelt op je ziel gekweekt. De laatste twee seizoenen ging…

Lees verder op: Ron Schiltmans.nl

Related posts