Juli 2009: ‘Jol zou Gareth Bale graag bij Ajax hebben’

Hij staat op de nominatie de duurste speler ooit te worden: Gareth Bale. The Welshman kan voor zo’n 100 miljoen verhuizen naar Real Madrid. Wij kwamen in onze archieven een bericht tegen uit juli 2009. Toenmalig Ajax-coach Martin Jol geeft aan dat hij Bale graag erbij zou willen hebben bij Ajax omdat hij volgens hem tot een van de toptalenten van Europa behoort.

‘Ik herinner me dat ik hem voor het eerst zag toen hij 15 of 16 jaar oud was. Hij speelde met Southampton tegen onze reserves en hij speelde fantastisch. Ik zag zijn vrije trappen, zijn corners, de manier waarop hij voor en achter was. Hij had dat talent en heeft dat nog steeds. Laat ik het zo zeggen: Ik wil hem nog steeds graag hebben, aldus Jol destijds.

Bale zat in 2009 in een dip maar Jol waarschuwde zijn voormalige werkgever Tottenham: ‘Als ik Gareth zou hebben dan zou ik zijn moeder beloven dat hij zou spelen. Dat is de reden waarom hij voor Tottenham koos destijds. Er was een andere ploeg in de markt voor hem, zoals wellicht de mensen niet weten, maar ik wist dat hij goed genoeg was en alleen maar beter zou worden als hij speelde omdat hij een fantastische speler is. Een van de beste talenten in Europa op de linkerflank’.

Zie hier het bericht van destijds:
19-07-2009: ‘Jol zou Tottenham Hotspur-speler Gareth Bale graag bij Ajax hebben’

Related posts