Van Rhijn blij met ruimte die ‘zwevende’ Krkic maakt

Met het vertrek van Derk Boerrigter raakte Ajax ook zijn laatste traditionele buitenspeler kwijt. De linksvoors en rechtsvoors trekken geregeld naar binnen en maken ruimte voor de backs. Ricardo van Rhijn vindt dat prettig spelen, zo verteld hij tegenover AjaxLife.

“Ik vind het heel prettig met Bojan samen te spelen. Hij duikt geregeld op tussen de linies. Bojan is echt een zwevende buitenspeler en trekt geregeld naar binnen, waardoor er ruimte komt voor mij,” aldus Van Rhijn.

De rechtsback kon tijdens de eerste wedstrijd, tegen Roda JC, volop mee naar voren. Zijn doelpunt kwam dan weliswaar voort uit een vrije trap, het leverde ook enkele mogelijkheden op. Als dat zo blijft doorgaan, komen er vanzelf meer goals en assists vanaf rechts.

“Omdat Bojan niet de hele tijd aan de zijkant blijft staan, kan ik negen van de tien keer de bal bij hem kwijt. De oplossing dient zich als vanzelf aan. Dat maakt het voor mij een stuk gemakkelijker om de bal in de ploeg te houden,” vervolgt de rechtsback.

Frank de Boer kondigde tijdens het trainingskamp in Oostenrijk al aan dat hij voorzetten verwacht van zijn backs. Van Rhijn is niet onbekend met die tactiek. “Ik kan de bal zelf ook voor het doel schieten. Omdat Bojan een soort zwevende buitenspeler is, krijg ik de gelegenheid mee naar voren te komen. Kort na de 1-0 was er een tweede gevaarlijk moment, maar toen werd mijn poging geblokt.”

Van Rhijn mag dan wel tevreden zijn over Bojan, de trainer vond dat de Spanjaard enkele steekjes liet vallen. Dat speelde zelfs mee bij de beslissing om hem te wisselen. “In de eerste helft was hij vaak aan de bal, maar in de tweede helft was Bojan ‘m snel kwijt. Ook denderde Van Peppen over hem heen,” stelt De Boer vast. “Met een tegenstander meelopen is niet zijn sterkste punt. Hij moet beter omgaan met balverlies en zijn verantwoordelijkheid nemen.”

Tekst: AjaxLife

Related posts