Boilesen: ‘Ik heb Eriksen niet gevraagd of hij nog een jaar wil blijven’

Het aantal Denen bij Ajax dunt voor het einde van de transfermarkt wellicht uit. Momenteel kan Frank de Boer een beroep doen op Nicolai Boilesen, Christian Poulsen, Lucas Andersen, Viktor Fischer, Lasse Schöne en Christian Eriksen. Laatstgenoemde geniet echter interesse van andere clubs, al is er nog niemand écht concreet geworden. Boilesen zegt af te wachten of zijn landgenoot blijft.

“Als ik kijk naar wat het beste is voor Ajax, hoop ik natuurlijk dat hij bij ons blijft”, vertelt Boilesen aan Sporten. “Maar hij speelt hier inmiddels al redelijk wat jaren en Christian is een belangrijke, dragende kracht geworden voor Ajax. Ik weet dat hij goed genoeg is om een volgende stap te zetten en verder te gaan. Als dat gebeurt, sta ik daar achter en wens ik hem veel geluk.”

“Heb ik hem gevraagd of hij nog een jaar bij Ajax wil blijven? Nee, dat heb ik niet gedaan. Soms plagen we elkaar wel eens met dat soort dingen, maar uiteindelijk hebben we het er niet letterlijk over. Jij en ik weten allebei dat in deze wereld veel kan gebeuren. En er is nog een maand te gaan voor de transfermarkt sluit. Er zal nog genoeg gebeuren en bovendien gaan er nog tal van geruchten”, weet Boilesen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts