Alderweireld: ‘Hoor het wel als het concreet is’

Zijn contract loopt volgend jaar af, Norwich City wilde acht miljoen voor hem neertellen, maar vrijdagavond begon Toby Alderweireld gewoon aan zijn zesde seizoen bij Ajax. De Amsterdammers wonnen met 3-0 van Roda JC.

“Ik denk dat we goed begonnen zin”, zegt Alderweireld in gesprek met NUsport. “We hebben gedomineerd, veel kansen gecreëerd. Alleen in de eerste en in de tweede helft was het een kwartier minder.” We hadden ook wel wat meer doelpunten mogen maken. Aan de andere kant hadden we er ook een tegen kunnen krijgen.”

Alderweireld doelt op de penalty, die na rust door Wiljan Pluim over werd geschoten. “Dat gebeurde in een van die twee slordige fase van ons. De concentratie was even weg, daardoor konden zij counteren. Dat moet beter. Maar het was al een stuk beter dan tegen AZ, in de strijd om de Johan Cruijf Schaal.”

Van de basis van de kampioenswedstrijd tegen Willem II stonden er negen spelers weer aan de aftrap tegen Roda JC…
“Dat is heel prettig. We kunnen mooi verder bouwen op vorig jaar. Maar we zijn er nog lang niet.”

Ik zag anders al een spandoek in het stadion hangen over de plaats van huldigen in 2014. Het lijkt alsof niemand twijfelt aan een nieuw kampioenschap van Ajax.
“Dat is praat van de buitenkant. We weten dat het een heel zwaar seizoen wordt. We willen kampioen worden en overwinteren in de Champions League. Maar dat gaat niet vanzelf. Als je denkt dat je er al bent, kun je heel hard vallen.”

Zie jij Ajax wel als de topfavoriet voor de titel?
“We zijn één van de favorieten met feyenoord en psv. Ja, ik denk dat het tussen die drie zal gaan, al hebben FC Twente en AZ ook een aardig elftal.”

Tot slot, hoe staat het met jou? Is er nog een transfer op komst?
“Het is op dit moment rustig. De transfermarkt is nog even open, maar ik focus me lekker op Ajax nu.”

Nog iets gehoord van andere clubs na Norwich City?
“Mijn zaakwaarnemer en mijn vader houden zich daarmee bezig. Als een club echt concreet is, dan hoor ik het ook. Maar op dit moment is dat niet zo.”

Tekst: NuSport

Related posts