Ajax legt uit: ‘De keuze is dit keer niet op de Gay Pride gevallen’

Tijdens de Canal Parade op de Gay Pride in Amsterdam vaart er een speciale voetbalboot mee. Diverse voetbalcoryfeeën geven acte de présence, maar Ajax zal geen speler afvaardigen. Roda JC Kerkrade, de enige andere club die een speler kan afvaardigen, doet dat in de persoon van aanvoerder Mark-Jan Fledderus wel.

Ajax en Roda JC Kerkrade komen vrijdagavond al in actie, terwijl alle andere clubs op zaterdag of zondag spelen. Namens de club uit Limburg vaart naast Fledderus ook trainer Ruud Brood mee door de Amsterdamse grachten, maar woordvoerder Miel Brinkhuis van Ajax laat aan Metro weten dat er geen Ajax-spelers meevaren. “We doen met Ajax veel maatschappelijk werk, maar de keuze is dit keer niet op de Gay Pride gevallen”, laat Brinkhuis optekenen.

“Maar we zijn heel blij dat toonaangevende Ajacieden als Ronald de Boer en Aron Winter wel aanwezig zullen zijn op de boot. Want wij vinden dat voetbal van iedereen is en Ajax voor iedereen.” Onder anderen directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, bondsvoorzitter Michael van Praag, bondscoach Louis van Gaal en scheidsrechter Kevin Blom varen wel mee.

Tekst: Voetbalzone

Related posts