Vijf Ajacieden in voorselectie Oranje: Van Gaal roept ook Cillessen op

Het Nederlands elftal speelt op 14 augustus in Faro een oefenwedstrijd tegen Portugal en Louis van Gaal heeft woensdagmiddag zijn voorselectie voor deze interland bekendgemaakt. De bondscoach kwam met enkele verrassingen aanzetten: zo lonkt een debuut voor FC Augsburg-verdediger Paul Verhaegh, maar ontbreekt voormalig aanvoerder Wesley Sneijder. Ook doelman Maarten Stekelenburg zit niet bij de groep van 26 spelers.

Stekelenburg maakte enkele weken geleden de overstap van AS Roma naar Fulham, maar Van Gaal geeft momenteel de voorkeur aan drie andere doelmannen: Michel Vorm, Kenneth Vermeer en opvallend genoeg ook Jasper Cillessen. Laatstgenoemde zal ook dit seizoen geen eerste keeper zijn bij Ajax, maar Van Gaal ziet het blijkbaar zitten in Cillessen. Landskampioen Ajax levert in totaal vijf spelers; feyenoord is hofleverancier met zeven internationals.

Voor Sneijder heeft Van Gaal dus geen plek. De middenvelder van Galatasaray was in het afgelopen seizoen nog aanvoerder van het Nederlands elftal, maar raakte de band al kwijt aan Robin van Persie en nu zit Sneijder zelfs niet meer in de voorselectie van Oranje. Gregory van der Wiel van Paris Saint-Germain is er ook weer niet bij: Van Gaal is meer benieuwd naar de 29-jarige Verhaegh, die er drie seizoenen bij het Duitse Augsburg heeft opzitten.

De voorselectie:

Doel: Michel Vorm (Swansea City), Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen (beiden Ajax)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Joris Mathijsen, Stefan de Vrij (allen feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa)

Middenveld: Jordy Clasie (feyenoord), Marco van Ginkel (Chelsea), Jonathan de Guzman (Swansea City), Siem de Jong (Ajax), Adam Maher (psv), Kevin Strootman (AS Roma), Tonny Vilhena (feyenoord), Rafael van der Vaart (HSV)

Aanval: Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dynamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (feyenoord) en Ricky van Wolfswinkel (Norwich City).

Tekst: Voetbalzone

Related posts