Brood mist vijf potentiële basisspelers bij seizoensouverture

Ruud Brood heeft met pech te maken gekregen in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Ajax. De hoofdtrainer van Roda JC Kerkrade kan bij de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2013/14 niet beschikken over een vijftal spelers.

Martijn Montyne en Davy de Beule zijn onlangs geopereerd en daardoor enkele weken uit de roulatie. Guy Ramos en Frank Demouge kampen ook met blessureleed. Bovendien is Mark-Jan Fledderus geschorst voor het treffen dat vrijdag in de Amsterdam ArenA plaatsvindt.

Woensdag had Brood op de training de beschikking over zestien veldspelers en twee keepers. Graag zou de oefenmeester zijn selectie versterken met een aanvaller en een doelman. “Dat is de wens van mij als trainer. Maar we hebben op dit moment de middelen niet. Dan moet je pas op de plaats maken.”

Desondanks laat de keuzeheer tegenover L1 weten vertrouwen te hebben in de competitieopener tegen Ajax. “We zullen waarschijnlijk minder de bal hebben, maar puur voor het resultaat gaan.” Op 10 februari van dit jaar pakte Roda JC een punt in de hoofdstad (1-1).

Tekst: Soccernews

Related posts