Petta: ‘Boerrigter kan voetballen, geloof me’

Derk Boerrigter ondergaat dinsdag het tweede deel van zijn medische keuring bij Celtic. De 26-jarige aanvaller van Ajax arriveerde maandag in Glasgow en hoopt dinsdag of woensdag zijn handtekening onder een driejarige verbintenis te zetten. Boerrigter zou is dat geval de tiende Nederlander worden die zich aan the Bhoys verbindt. Onder meer Bobby Petta ging de Ajacied voor.

“Ik zie wel wat van mezelf in Derk”, verzekert Petta aan Schotse media. “Hij wil graag vooruit voetballen, sleept ploeggenoten mee en kan zowel binnendoor als buitenom. Hij heeft dezelfde stijl als ik en hij kan voetballen, geloof me. Een klassieke vleugelaanvaller zoals Derk zien we niet meer zo vaak. Derk zal de fans blij maken en op de banken krijgen, ze zullen met hem weglopen.”

Celtic betaalt naar verluidt ongeveer twee miljoen euro voor de aanvaller, die op zijn geliefde linkerflank voorbij is gestreefd door Viktor Fischer en niet langer op een basisplaats kan rekenen bij Ajax. Op rechts geeft trainer Frank de Boer de voorkeur aan Bojan Krkic. Boerrigter beschikt nog over een contract tot medio 2014.

Tekst: Voetbalzone

Related posts