Fischer: ‘Alleen sterke teams kunnen na een 2-0 achterstand met 2-3 winnen’

Voor Viktor Fischer belooft zijn tweede seizoen in het eerste van Ajax heel anders te worden dan het eerste. De aanvaller brak vorig jaar door en werd wekelijks beoordeeld als een veelbelovend talent, maar nu wordt Fischer gezien als een vaste basisspeler. Dat brengt andere verwachtingen met zich mee, maar de talentvolle Deen heeft vertrouwen in een goed seizoen.

Fischer maakte in zijn eerste seizoen in de Eredivisie al tien doelpunten, maar hoopt in zijn tweede jaar nog meer te kunnen scoren. “Ik merk dat de verwachtingen heel anders zijn, maar probeer in precies dezelfde focus te blijven”, zegt de aanvaller tegen Ajax Life. “Ik moet niet te veel druk op mezelf leggen en dat ook niet aanvoelen via de buitenwereld.”

Ajax won zaterdag met 2-3 van AZ en heeft de eerste prijs van dit seizoen binnen. “We hebben laten zien dat we als team sterk zijn”, meent Fischer. “Alleen sterke teams kunnen na een achterstand van 2-0 toch 2-3 winnen. Het is geen kampioensschaal, maar als je op deze manier wint, wordt het wel een mooiere prijs.” Ajax begint de Eredivisie aankomende vrijdag met een thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade.

Tekst: Voetbalzone

Related posts