Boerrigter verlaat Ajax voor avontuur in Schotland

Derk Boerrigter ruilt Ajax in voor een buitenlands avontuur bij Celtic. The Bhoys maken dinsdagavond via de officiële kanalen melding van Boerrigters komst naar de club. Hij kan woensdag al meedoen in de wedstrijd tegen Elfsborg in de derde voorronde van de Champions League. In Amsterdam was Boerrigter overbodig geworden, nadat Ajax erin slaagde Bojan Krkic te huren.

Boerrigter, die voor vier jaar heeft getekend, is aanwinst nummer vier voor trainer Neil Lennon. Die begroette eerder al Amido Baldé, Virgil van Dijk en Steven Mouyokolo. Twee dagen geleden werd voor het eerst melding gemaakt van belangstelling van de Schotse topclub voor de 26-jarige Boerrigter. Het is daarna snel gegaan. In eerste instantie werd gesproken van een transfersom van 3,5 miljoen euro; later werd dit door de media bijgesteld tot zo’n 2,5 miljoen.

Trainer Frank de Boer gaf dinsdagochtend aan dat hij het vertrek van Boerrigter betreurde, hoewel hij hem niet zag als basisspeler. “Hij is nu weer fit en werkte hard om terug te komen op het niveau wat hij had toen ik hem contracteerde. Derk had echter nog een eenjarig contract en ik heb hem gezegd dat hij een keuze moest maken”, zei De Boer

Tekst: Voetbalzone

Related posts