Eriksen wacht op ‘echte club’: ‘Anders blijf ik dit seizoen in Amsterdam’

Christian Eriksen wil Ajax niet koste wat het kost inruilen voor een andere club. De spelmaker legde een aanbieding van Bayer Leverkusen naast zich neer en wacht op de absolute top. “Alleen als een échte club komt, ga ik”, belooft de Deen nadat Ajax zaterdag beslag legde op de Johan Cruijff Schaal door AZ te kloppen.

“En anders blijf ik dit seizoen gewoon bij in Amsterdam. Of die echte club al gekomen is? Nee”, wordt Eriksen na afloop geciteerd door het ANP. In gesprek met NUsport voegt de 21-jarige aanvallende middenvelder toe dat er geen concrete interesse is. “Ik heb ook met niemand gesproken. Dat vind ik niet erg. Liverpool? Ik sluit niets uit. Ik leef in het hier en nu en ik ben nu Ajacied”, geeft de jongeling aan. Een langer verblijf in Amsterdam zou Eriksen dan ook geen onoverkomelijk probleem vinden.

Hij heeft nog voldoende ambities en hoopt dat de Johan Cruijff Schaal niet de enige prijs is die Ajax dit seizoen wint. “Dit jaar is de doelstelling om alles te winnen, dus ik ben blij met deze prijs. Hopelijk is dit het begin van een mooi jaar”, vervolgt Eriksen, die naar eigen zeggen nier gelooft in de ‘vloek’ die rust op de Johan Cruijff Schaal. De winnaar daarvan pronkt aan het einde van het seizoen doorgaans niet met de landstitel. “We hebben vertrouwen. We staan er beter voor dan andere jaren.”

Tekst: Soccernews

Related posts