Opstellingen Ajax en AZ voor Johan Cruijff Schaal, Bojan in de basis

Ajax speelt vanavond om 20.00 uur in de Amsterdam ArenA tegen AZ om de Johan Cruijff Schaal. Bojan Krkic maakt zaterdagavond zijn officiële debuut voor Ajax. De Spaanse aanvaller begint in het duel met AZ om de Johan Cruijff Schaal als rechtsbuiten. Bij AZ dragen Jeffrey Gouweleeuw, Jan Wuytens en Nemanja Gudelj voor het eerst in een officiële wedstrijd het shirt van de Alkmaarders.

Bij Ajax ontbreekt Derk Boerrigter door een enkelblessure. Niklas Moisander was een twijfelgeval wegens een spierkwetsuur, maar is fit genoeg om te spelen. Frank de Boer kiest voor Lasse Schöne als controleur, waardoor Christian Poulsen op de bank zit. Bojan Krkic maakt zijn officiële debuut voor Ajax en is rechtsbuiten.

Als bekerwinnaar is AZ reglementair de thuisspelende ploeg. Het heeft ook recht op de kleedkamer van Ajax, maar in overleg is besloten dat de Alkmaarders zich ‘gewoon’ omkleden in de kleedkamer voor de bezoekers. Uitploeg Ajax zal echter wel gewoon in de uitshirts aantreden.

Opstelling Ajax: Kenneth Vermeer; Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind; Christian Eriksen, Siem de Jong, Lasse Schöne; Bojan, Kolbeinn Sigthórsson, Viktor Fischer.

Opstelling AZ: Esteban; M. Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Henriksen, Elm; Beerens, Jóhannsson, Gudmundsson.

Related posts