Ajax huurt Trencín-middenvelder Lobotka met optie tot koop

Stanislav Lobotka zal komend seizoen op huurbasis uitkomen voor Ajax. De achttienjarige Slowaakse middenvelder zette donderdag zijn handtekening onder een tijdelijke verbintenis in Amsterdam.

Ajax maakte tevens bekend dat zij een optie tot koop heeft bedongen op de speler van AS Trencín. Lobotka liep in 2011 al stage in Amsterdam en maakte in deze periode indruk op de technische staf. Of Lobotka aansluit bij het eerste elftal of bij de beloften van Ajax, is vooralsnog onduidelijk.

Lobotka liet een kleine maand geleden al weten zin te hebben in zijn nieuwe avontuur. “Ik ga naar een grote club en wil me daar verder ontwikkelen. Ik wist dit seizoen dat deze kans erin zat. Maar zolang het niet zover was, heb ik me er niet mee bezig gehouden. Maar nu ben ik heel blij dat het zo ver is.”

Tekst: Soccernews

Related posts