Toivomaki verlaat Ajax en gaat spelen voor FC Lahti

In 2011 haalde Ajax Henri Toivomaki op in Finland, maar het verdedigende talent heeft nooit echt weten te overtuigen in Amsterdam. Dat heeft geresulteerd in een scheiding tussen beide partijen. De 22-jarige Fin gaat zijn geluk beproeven in zijn vaderland.

Daar gaat hij namelijk spelen voor FC Lahti, zo meldt de club via de officiële kanalen. Voor deze club speelde hij tussen 2008 en 2011 46 duels. Die club verhuurde hem aan Atalanta Bergamo en daarna aan FC Hämeenlinna. In januari 2011 werd bekend dat Ajax hem over zou nemen op voorspraak van Jari Litmanen.

Hij maakte echter nooit zijn debuut voor de hoofdmacht. Trainer Frank de Boer verkiest andere jongelingen boven Toivomaki. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Almere City. Dat werd ook geen succes.

Tekst: Soccernews

Related posts