Ajax greep ooit naast Iniesta en Bojan

Ajax was feyenoord en psv deze zomer te slim af met het aantrekken van Bojan Krkic. Het had niet veel gescheeld, of de Spaanse aanvaller had al eerder in Amsterdam gespeeld. Dat onthult Henk ten Cate in gesprek met Voetbal International. De 58-jarige oefenmeester belandde in 2006 in de hoofdstad, na een dienstverband als assistent van Frank Rijkaard bij FC Barcelona. Direct na zijn aanstelling als hoofdtrainer van Ajax poogde hij enkele Catalaanse talenten naar Nederland te lokken.

Zo benaderde hij Bojan, die op dat moment een indrukwekkende conduitestaat had opgebouwd in de jeugdopleiding van de Spaanse grootmacht. De inmiddels 22-jarige aanvaller sloeg het aanbod van Ten Cate echter af, omdat hij voor zijn kansen in de hoofdmacht wilde strijden.

“Ik heb toen trouwens ook een ander talent gevraagd mee te gaan naar Ajax”, aldus Ten Cate tegenover het weekblad. “Ene Andrés Iniesta. Maar die zag het niet zo zitten.” Iniesta gold destijds als een grote belofte, maar slaagde er niet in om basisspeler te worden. Later ontwikkelde hij zich tot een absolute sterkhouder bij Barcelona en Spanje.

Tekst: Goal.com

Related posts