Massale boycot supportersgroepen Open Dag Ajax

De Open Dag van Ajax, aanstaande donderdag, zal geen drukbezocht feestje worden. Verschillende supportersgroeperingen blijven weg uit onvrede met de invulling van het programma.

”Op de open dag van Ajax zullen AFCA supportersclub, F-side, VAK410, South Crew en N.U.A. niet aanwezig zijn. De reden hiervan is dat Ajax totaal niet heeft geluisterd naar de input van de supporters en op eigen houtje een plan in elkaar gedraaid heeft, waar wij niet achter staan. De enige die wel aanwezig zullen zijn is het clubje van ’teletekstsupporters’: Supporters Vereniging Ajax (SVA)”, zo luidt het statement.

”Wat kwalijk is om te horen, is dat men bij de SVA had bedacht dat hun leden een VIP-behandeling zouden moeten krijgen en dat zij op de eretribune plaats mochten nemen. Dan zou je verwachten dat de trouwe seizoenskaarthouders op z’n minst in de koninklijke loge plaats zouden mogen nemen. Of in het bubbelbad met de ‘wijvenselectie’. Niks is minder waar. SVA vindt de seizoenskaarthouders namelijk totaal niet belangrijk.”

De tirade van AFCA gaat verder: ”SVA toont hiermee weer aan er totaal niet te zijn voor de supporters. Alleen voor hun eigen clubje. Wij vragen ons dan nu helemaal af waarom zij dan wel altijd aanwezig zijn bij een vooroverleg voor uitwedstrijden. Zij zitten daar zonder enig draagvlak van de supporters die zij daar worden geacht te vertegenwoordigen. Juist die groep waarvan zij nu zelf al zeggen dat zij niet belangrijk zijn.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts