Vertrek van De Jong niet aan de orde: ‘Ik wil een signaal afgeven’

Naar alle waarschijnlijkheid blijft Siem de Jong deze zomer bij Ajax. Hoewel de aanvoerder in verband wordt gebracht met clubs uit onder meer Duitsland en Engeland, heeft hij ‘besloten zich volledig op Ajax te focussen’. Geïnteresseerde clubs lijken niet aan te hoeven kloppen in Amsterdam.

“Ik heb de hele voorbereiding al een goed gevoel over de groep en over de staf. Ik heb het hier naar mijn zin. Ik zie niet in waarom ik nu weg zou moeten gaan”, zegt De Jong na de oefenzege op Werder Bremen. “Ik heb een groot deel van de persconferentie, gisteren in de binnentuin van De Bloemenbeek, staan meeluisteren. Het gaat alleen maar over Christian Eriksen, Toby Alderweireld en Siem de Jong. Of we blijven of niet. Ik wil een signaal afgeven. Een transfer is voor mij niet aan de orde, het speelt niet. Het zou mooi zijn als deze groep bij elkaar blijft.”

Hoofdtrainer Frank de Boer spreekt van ‘een belangrijk signaal’ van zijn middenvelder annex aanvaller. “Siem verwoordde precies wat ik zelf ook voel”, geeft hij aan. “Hij weet waar we mee bezig zijn en daar staat hij volledig achter. We hebben een fantastische groep. Ik zag hem na De Graafschap – Ajax al met Marc Overmars praten en zelf heb ik deze week met hem gezeten. Ik kan op hem rekenen komend seizoen. Dat hebben we gisteravond ook besproken. Voor hem is een transfer niet aan de orde en wij willen graag dat hij blijft.”

Tekst: Soccernews

Related posts