Mickey Van der Hart verheugt zich op EK

Vier spelers van Ajax zijn momenteel in Litouwen voor het EK Onder 19. Mickey van der Hart, Kenny Tete en Danzell Gravenberch behoren tot de selectie van het Nederlands team. Dejan Meleg zit met Servië o/19 in de andere EK-poule. Zowel voor Nederland als Servië begint deze zaterdag het toernooi. Doelman Mickey van der Hart (19) blikt vooruit.

Voor de derde keeper van Ajax had het seizoen niet beter kunnen beginnen. Enkele maanden na zijn knieoperatie meldde hij zich bij de start van de voorbereiding weer volledig fit op de club. Het trainingskamp in Oostenrijk kwam begin deze maand dan ook als geroepen. ,,Het was voor mij een ideale voorbereiding. Met het oog op het EK was die trainingsweek in Oostenrijk heel belangrijk voor me. Ik ben er nu helemaal klaar voor.”

Het Nederlands team zit in een groep met gastland Litouwen, Portugal en Spanje. ,,Een vrij pittige poule dus”, weegt Van der Hart de komende tegenstanders. ,,Portugal en Spanje spreken denk ik voor zich en verder moet je Litouwen ook niet onderschatten. Op papier hebben ze misschien een wat minder team, maar ze spelen wel thuis en hebben het publiek achter zich. Aan de andere kant: wij hebben ook een goed team.”

Van der Hart noemt het EK in Litouwen een ‘heel goede ervaring’. ,,Bovendien is het lekker dat ik deze wedstrijden straks al achter de rug heb aan het begin van het seizoen. Vervolgens kan ik me dan weer volledig op Ajax richten.”

De jeugdinternational is aan zijn tweede seizoen bij de A-selectie van Ajax begonnen. ,,Het afgelopen seizoen heeft me enorm veel gebracht. Als je op mijn leeftijd dagelijks mag trainen met goede en ervaren keepers als Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen ga je met sprongen vooruit. Ook de trainingen van keeperstrainer Carlo l’Ami zijn van hoog niveau. Op die manier ben ik afgelopen seizoen eigenlijk ‘gedwongen volwassen’ geworden. Ten opzichte van veel leeftijdsgenoten heb ik daardoor een voorsprong. Hopelijk kan ik die extra ervaring tijdens dit toernooi op mijn teamgenoten van Oranje o/19 overdragen.”

Oranje o/19 speelt deze zaterdag om 17:30 uur in Kaunas tegen gastland Litouwen. Servië (met Dejan Meleg) in de selectie speelt om 16:00 uur de openingswedstrijd tegen Turkije. De finale is op 2 augustus.

Tekst: Ajax.nl

Related posts