De Boer kiest vrijdag eerste doelman: ‘Liefst hou ik ze er allebei bij’

Kenneth Vermeer kroonde zich als basisspeler twee jaar op rij tot kampioen van Nederland, maar toch is de doelman zijn plek onder de lat bij Ajax niet zeker. Concurrent Jasper Cillessen bewees zich als een meer dan voortreffelijke stand-in en verdiende daarmee een nieuwe kans van Frank de Boer. Vrijdag zal de coach bekendmaken wie van de twee komend jaar als eerste keus geldt.

Het is dus nog allesbehalve zeker dat Vermeer, ondanks zijn uitstekende prestaties van de afgelopen seizoenen, ook komend jaar weer het doel van de Amsterdammers verdedigt. “Als Cillessen of Vermeer tweede keeper wordt, zal hij daar goed mee om moeten gaan. Het liefste houd ik ze er allebei bij”, zei De Boer donderdag tijdens een persconferentie in De Lutte, waar Ajax deze week een trainingskamp heeft belegd.

Eerder verklaarde de oefenmeester dat hij in de maag zich met het luxeprobleem. “Voor Jasper is het een lastige situatie, want hij zou bij ongeveer elke andere Eredivisie-club in de basis staan en 34 wedstrijden per seizoen spelen zou beter voor z’n ontwikkeling zijn”, zei hij tegen Voetbal International.


Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen tijdens het trainingskamp van Ajax in De Lutte


Tekst: Voetbalzone

Related posts