Ajax kan doelwit vergeten: ‘Hij volgt Thiago Alcántara op’

Sergi Roberto was een van de kandidaten om bij Ajax een eventueel vertrek van Christian Eriksen op te vangen. Nu Thiago Alcántara echter van Barcelona naar Bayern München is gegaan, is de topclub uit Spanje echter niet van plan om de jonge middenvelder te laten gaan. Technisch directeur Andoni Zubizarreta verdedigt de beslissing om een groot talent als Thiago van de hand te doen.

“De transfer van Thiago zie ik niet als handel”, verzekerde Zubizarreta dinsdag. “Hij wilde zich ontwikkelen als professioneel voetballer. We hebben 22 miljoen euro ontvangen, plus 2 miljoen euro aan variabelen die Bayern vrijwel zeker zal betalen. Plus 1 miljoen euro voor een oefenduel. Die 25 miljoen euro zijn voor ons. Het is een goede overeenkomst onder de omstandigheden die er waren.”

“Thiago gaat en Sergi Roberto is het antwoord van de club”, stelt Zubizarreta. “We hebben nog veel meer goede spelers in de jeugdopleiding. En die hebben we niet verkocht of gebruikt om een speler goedkoper te kunnen halen. We rekenen op ze.” Gerard Delofeu (Everton) en Rafinha (Celta de Vigo) zijn op huurbasis vertrokken. “We verwachten veel van ze. Komend seizoen zullen ze op een hoog niveau spelen en daardoor zijn we in staat om ze aan goed oordeel te kunnen onderwerpen”, aldus Zubizarreta.

Tekst: Voetbalzone

Zie ook eerdere berichten:
09-07-2013: ‘Barcelona wil Sergi Roberto behouden en zet streep door plannen Ajax’
08-07-2013: VI: Ajax hoopt ook Sergi Roberto te huren van Barcelona
20-06-2013: Sergi Roberto niet op huurbasis naar Ajax

Related posts