Van der Sar erkent: ‘Zijn achternaam is lang niet altijd een voordeel’

Joe van der Sar begint komend seizoen voor het eerst bij Ajax. De talentvolle zoon van oud-doelman Edwin van der Sar zal worden toegevoegd aan Ajax B2. Van der Sar senior, nu directeur marketing bij Ajax, vindt het leuk dat zijn zoon bij de club uit Amsterdam gaat keepen, maar zal zich niet bemoeien met de trainingen.

”Zeker vind ik dat leuk. Hij kan niet beter zitten dan hier”, verzekert Van der Sar, oud-doelman van Ajax, in gesprek met het Haarlems Dagblad. “Nee, ik train hem niet zelf. Daar zijn andere mensen voor. Natuurlijk zal ik bepaalde technieken en ervaringen met hem delen, maar de keeperstraining laat ik graag aan de trainers van Ajax over.”

De loopbaan van Joe vertoont gelijkenissen met die van zijn vader, die in 1990 net als zijn zoon Noordwijk verruilde voor de regerend kampioen van Nederland. Joe speelde eerder ook al in de jeugd van Manchester United, maar verruilde die club voor Noordwijk na de terugkeer van het gezin in Nederland.

“Het zal wel zwaar voor hem worden, zeker in combinatie met school, en zijn achternaam is lang niet altijd een voordeel. Je krijgt al gauw dat ze zeggen: ben je net zo goed als je pappie?” Van der Sar (42) zette twee jaar geleden een punt achter zijn actieve loopbaan. De recordinternational van het Nederlands elftal, 130 interlands, speelde negen jaar voor Ajax alvorens hij naar het buitenland vertrok.

Tekst: Voetbalzone

Related posts