Stam doceert Ajax-verdedigers: ‘Maar ooit op eigen benen staan’

Wie een kijkje neemt in de keuken van Ajax ziet een groot aantal oud-topvoetballers. Marc Overmars is directeur, Edwin van der Sar directeur in opleiding, Dennis Bergkamp assistent-trainer en Wim Jonk is hoofd jeugdopleidingen. Wie we vaker op het veld zien is Jaap Stam, die bij het elftal van hoofdtrainer Frank de Boer de verdedigers onder handen neemt.

Daar waar De Boer de nadruk legt op het opbouwen, brengt Stam de verdedigers de fijne kneepjes bij van het uitschakelen van een aanvaller. In zijn hoogtijdagen als profvoetballer was Stam een van de beste verdedigers ter wereld, dus dat is aan hem wel toevertrouwd. Ooit hoopt de veertigjarige oud-international op eigen benen te staan.

Stam is in het bezit van het diploma Trainer/Coach I en in 2014 wil hij beginnen met de cursus Coach Betaald Voetbal. “Ik heb bij Ajax een contract tot 2016 en ooit wil ik op eigen benen staan. Of in een goede constructie als assistent aan de slag in het buitenland”, zegt Stam in gesprek met Het Parool.

Tekst: Voetbalzone

Related posts