Huistra na verlies: ‘Het is toch de kampioen van Nederland’

De Graafschap-trainer Pieter Huistra keek zaterdag na afloop van het oefenduel met Ajax met een goed gevoel terug op het duel. De Jupiler League-club ging met 0-3 onderuit tegen de regerend landskampioen. Bij de rust stond het nog 0-0, tot tevredenheid van Huistra.

“In de eerste helft voetbalden we goed mee. We stonden verdedigend goed en creëerden ook enkele kansen. Dit deden we ook op een voetballende manier”, zei Huistra na de wedstrijd. Uiteindelijk liep Ajax, dat eerder op de dag RKC Waalwijk met 1-5 versloeg met een ander team, in de tweede helft uit naar 0-3.

“Het was jammer dat we in de tweede helft zo snel een tegendoelpunt kregen, maar het is toch de kampioen van Nederland. Al met al denk ik dat we een aardig figuur hebben geslagen”, vervolgde Huistra, die het publiek van De Graafschap een compliment wilde geven.

“Ik vond het ook mooi om te zien dat het publiek de ploeg wilde helpen. Dat gaf de spelers ook een goed gevoel. We moeten er nu voor blijven zorgen dat de fans ons blijven steunen”, aldus de trainer. Het stadion was met bijna negenduizend toeschouwers goed gevuld.

Tekst: Soccernews

Related posts