Bazoer en Tete vallen af voor trainingskamp in De Lutte

Voor Riechedly Bazoer zit zijn eerste periode bij het eerste elftal van Ajax er op. De pas zestienjarige verdediger annex middenvelder kreeg in de beginfase van de voorbereiding een kans bij de selectie van Frank de Boer, maar nu de internationals zijn teruggekeerd, is Bazoer afgevallen. Datzelfde geldt voor rechtsback Kenny Tete, die echter met Oranje onder 19 naar het EK gaat.

De Boer maakte vorige week al bekend dat er een schifting zou plaatsvinden in zijn selectie. Ajax maakt zondag op de website van de club bekend met welke 24 spelers het op trainingskamp naar De Lutte gaat en Bazoer en Tete zitten niet meer bij de groep. Ajax gaat met 22 spelers en twee keepers naar De Lutte: derde doelman Mickey van der Hart ontbreekt vanwege het EK Onder 19 in Litouwen.

In de selectie van De Boer zitten (uiteraard) ook nieuwkomers Bojan Krkic en Mike van der Hoorn, die zaterdag tegen RKC Waalwijk hun debuut voor Ajax maakten. De landskampioen oefent vrijdag in Emmen tegen Osasuna en nog op dezelfde dag in het Duitse Meppen tegen Werder Bremen. Dit zijn voor Ajax de laatste wedstrijden van de voorbereiding: op 27 juli wacht de strijd om de Johan Cruijff Schaal, tegen AZ.

De selectie voor De Lutte bestaat uit de volgende 24 namen:

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Christian Poulsen, Mike van der Hoorn, Viktor Fischer, Christian Eriksen, Kolbeinn Sigthórsson,Siem de Jong, Bojan Krkic, Joël Veltman, Nicolai Boilesen, Lucas Andersen, Daley Blind, Davy Klaassen, Tobias Sana, Lasse Schöne, Derk BoerRigter, Jasper Cillessen, Danny Hoesen, Stefano Denswil, Thulani Serero, Ruben Ligeon.

Tekst: Voetbalzone

Related posts