Column Ron Schiltmans: Transfertragedies

Als je bij Scrabble de letters i, c, k, k en r overhoudt, heb je de neiging om je plankje om te gooien. Dan wordt het nooit meer wat. Maar in Amsterdam rangschikken ze die letters dan heel creatief in ‘Krkic’ en hopla, je hebt een speler van Barcelona gehuurd! Het schijnt dat Bojan Krkic zelfs een telefoontje van Cruijff heeft gehad, en dat gaf volgens hem de doorslag. Hoe moet dat voelen, als je als jonge Catalaan door niemand minder dan Johan Cruijff himself wordt gebeld? Dat lijkt me geweldig. Dat zou in Nederland hetzelfde voelen als wanneer je door bijvoorbeeld… Johan Cruijff zou worden gebeld. Toch?

Ook feyenoord en psv hadden interesse in een transfer van de kleine Serviër met Spaans paspoort, maar dat ging niet helemaal goed. In Eindhoven lieten ze hun eigen local hero Berry van Aerle naar Bojan bellen. Maar die vergat de landencode 0034 voor Spanje in te toetsen, en dus heeft Berry anderhalf uur met een oud rokerig vrouwtje uit Schiermonnikoog zitten onderhandelen. Mevrouw Kierkers. Dat klonk hetzelfde. Berry hoorde in zijn beleving op de achtergrond de Middellandse Zee ruisen en verstond daardoor alleen “si” als ze “ik zie het nut niet” bromde. Deze week nog staat de Schiermonnikoogse met Brands voor de rechter. Ze heeft een mondelinge overeenkomst voor een contract voor 5 jaar bij psv. In Amsterdam roepen we in zo’n geval dat het best professioneler zou kunnen.

De Rotterdammers konden een transfer van Krkic…

Lees verder op: Ron Schiltmans.nl

Related posts