Alderweireld: ‘Misschien blijf ik nog wel een jaartje’

Toby Alderweireld wordt sterk gelinkt aan een vertrek naar Norwich City. The Canaries willen de Belg graag naar Engeland halen, maar zelf is hij er nog niet uit.

De Amsterdamse stadszender AT5 vroeg Alderweireld woensdag of hij echt naar Norwich vertrekt. “Ik ben nog gewoon bij Ajax en ben hier gelukkig. Misschien blijf ik nog wel een jaar. Bij elk bod ga ik kijken of dat goed voor me is. Of het dan wel of niet doorgaat zien we wel. Ik zeg niet op voorhand gelijk ‘nee’ tegen Norwich, maar ook zeker niet meteen ‘ja’.”

Het contract van Alderweireld loopt in de zomer van 2014 af, waardoor Ajax deze zomer nog wat aan hem kan verdienen. Druk van bovenaf voelt Alderweireld niet. “Nee. Ik heb Ajax veel gegeven en Ajax heeft mij veel gegeven. Wij hebben een goede overeenkomst. Ik heb zeker niet het gevoel dat ze van me af willen. Daar ga ik ook niet vanuit, hoop ik.”

“Misschien blijf ik nog wel een jaar, dat zit er ook best in. Het totaalplaatje moet kloppen voor mij. Misschien is dat Norwich City of een andere club. En anders blijf ik nog een jaar bij Ajax.”

Tekst: Elfvoetbal

Related posts