Zaakwaarnemer herhaalt: ‘Transfer nog mogelijk anders tekent Eriksen bij’

Martin Schoots, zaakwaarnemer van Christian Eriksen, heeft tegenover het Deense Sporten benadrukt dat er nog steeds contact is met bepaalde clubs over een transfer. Daarnaast zegt de agent echter ook dat Eriksen nog steeds zal verlengen als er geen mooie club meer concreet wordt.

‘Ja, we zijn nog steeds in contact met bepaalde clubs en dat zal ook altijd zo blijven met een speler zoals Christian’, begint Schoots. ‘Op dit moment is het moeilijk te zeggen of er een transfer zit aan te komen. Dat is speculeren en daar doe ik niet aan mee.’

Ajax kan hoe dan opgelucht adem halen. Óf de Amsterdammers strijken een flinke transfersom op of Eriksen verlengt ‘gewoon’ zijn contract. ‘Als de contacten met clubs op niets uitdraaien, dan heeft Christian al eerder gezegd dat hij niet zijn contract zal laten aflopen zodat hij transfervrij is. Hij wil dat de club iets aan hem verdient en daarom zal hij zijn contract verlengen als er geen transfer komt.’

Naast deze opheldering wil Schoots ook nog wel even kwijt dat Eriksen niet per se weg moet. ‘Dit is de eerste transferperiode waarin hij heeft aangegeven open te staan voor een transfer. Maar dat betekent niet dat hij absoluut weg moet. Christian moet zelf bepalen wat zijn volgende stap in zijn carrière zal zijn. En hij zal Ajax alleen verlaten als hij gelooft dat hij een betere speler kan worden bij een andere club.’

Related posts