Groenendijk: ‘Ik ben geen Bob de Bouwer’

Jong Ajax-trainer Alfons Groenendijk bereidt zijn ploeg voor op de Jupiler League. De Amsterdammers gaan voor het eerst deelnemen aan de competitie en zullen zowel op het veld als daarbuiten extra arbeid moeten verrichten. Zo moet ook het complex nog verbouwd worden om aan de regels van de KNVB te voldoen.

Hoe het er voor staat? Dat weet Groenendijk niet. ‘Ik ben geen Bob de Bouwer’, zegt Groenendijk in Het Parool. ‘Maar ik denk dat het op tijd klaar is.’ De oefenmeester hoopt op niet al te hoge toegangsprijzen, die nog bepaald moeten worden. ‘Ik hoop dat we schappelijke entreeprijzen kunnen hanteren. De loop moet er wel in blijven. Met tweeduizend man op de tribunes is het op De Toekomst al snel sfeervol.’

Komend seizoen zal Groenendijk onder de Ajax-filosofie in de Jupiler League gaan voetballen. Dat betekent dat een 1-0 voorsprong niet flink verdedigd zal worden. ‘Wat heeft het voor zin mijn spelers een half uur de bal naar voren te laten knallen? Ik wil júist zien dat ze onder de druk van de tegenstander uit proberen te voetballen. Misschien gooi ik er op zo’n moment wel een aanvaller bij.’

Tekst: AjaxShowtime

Related posts