Stam: ‘Drie jaar op rij kampioen maar ze willen meer’

Jaap Stam hoopt dat hij zijn bijdrage kan leveren aan de vierde landstitel op rij voor Ajax. De Amsterdammers werden de afgelopen drie seizoenen onder leiding van Frank de Boer al kampioen van Nederland en Stam is de nieuwe assistent van zijn oud-ploeggenoot van het Nederlands elftal.

De beide oud-verdedigers van Oranje stonden in 1998 samen in de halve finale van het WK en vormen nu weer een duo bij Ajax. Stam is enkele weken na zijn start als assistent-trainer al onder de indruk van de Amsterdamse spelersgroep. “Ze willen heel graag en zijn heel erg leergierig. Ze zijn drie jaar kampioen geworden en ze willen meer”, vertelt Stam op de officiële website van zijn werkgever.

“Ze houden die gretigheid want prijzen winnen gaat nooit vervelen.” Dat heeft de selectie van Ajax ook nodig, weet Stam, aangezien het elftal na drie titels op rij dé te kloppen ploeg is in de Eredivisie. “De concurrentie ligt op de loer want iedereen wil Ajax nu nog meer verslaan. De uitdaging wordt dus weer groter om opnieuw kampioen te worden.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts