De Mos tempert optimisme: ‘Krkic moet het nog laten zien’

Analyticus Aad de Mos verwacht dat Bojan Krkic het moeilijk zal krijgen in de Eredivisie. De Hagenaar denkt dat Frank de Boer de kwaliteiten van de Spanjaard overschat. De aanvaller tekende onlangs een huurovereenkomst voor één jaar in Amsterdam.

“Bojan moet het allemaal nog laten zien in Nederland”, begint De Mos tegen NUSport. “Hij bij AC Milan en AS Roma niet echt uit de verf gekomen. Waarschijnlijk was het verwachtingspatroon te hoog omdat hij op zo’n jonge leeftijd al debuteerde bij FC Barcelona.”

“Ze hadden hem misschien wat langer uit de wind moeten houden”, vervolgt de ex-trainer van Ajax. “Iedereen verwachtte dat er sprake was van een nieuwe Cruijff of Messi. In de huidige generatie van Barcelona zitten echter allemaal spelers die beter zijn dan Bojan.”

Elke week waarmaken
Het is niet allemaal negatieviteit omtrent de Spaans international, volgens De Mos. “Voor zijn carrière kan het goed zijn dat hij voor Ajax heeft gekozen, al is het ook daar niet zeker dat hij altijd speelt. Er loopt best veel talent bij Ajax, hij zal het elke week weer moeten waarmaken.”

De Mos denkt dat Ajax toch goed heeft nagedacht over de aankoop. “Krkic kan met zijn acties en steekpasses een beslissende rol spelen rond het strafschopgebied van de tegenstander. Het is een heel bewuste keuze geweest van Ajax om hem te halen”, aldus de 66-jarige voetbalkenner.

Tekst: ELFVoetbal

Related posts