De Boer in zijn nopjes: ‘Bojan is een topspeler’ (Incl. video)

Frank de Boer is helemaal in zijn nopjes met de komst van Bojan Krkic. De Spanjaard speelt komend seizoen voor Ajax en zelfs volgend seizoen is huren een optie. Tegenover Ajax TV laat De Boer weten dat zijn nieuwe aanvaller een ’topspeler’ is.

‘Ja, natuurlijk ben ik blij. Bojan is een topspeler die bij Barcelona, AS Roma en AC Milan heeft gespeeld. Het is gewoon een hele goede speler die we goed kunnen gebruiken in een heel zwaar seizoen’, legt de coach uit. ‘Hij heeft een individuele actie, overzicht en kan goals maken. Je moet een beetje aan een type Viktor Fischer denken, ook veel dreiging naar de goal toe en veel snelheid. We hebben er een goede speler bij.’

De Boer kwam zelf in actie om de dribbelaar naar Amsterdam te halen. ‘Voor het officieel werd, heb ik hem gesproken om hem te overtuigen dat Ajax een goede keuze voor hem zou zijn. Ik heb tegen hem gezegd dat in eerste instantie de rechtsbuitenpositie zijn plek is. Hij kan ook linksbuiten spelen en in de spits kan hij ook goed uit de weg, maar in de spits hebben we goede spelers. Dat hebben we vandaag ook weer gezien met Kolbeinn Sigthorsson en Danny Hoesen.’

Met de komst van Bojan is de voorhoede van Ajax compleet. ‘Op links hebben we Viktor Fischer en Derk Boerrigter, dus we hebben goede alternatieven. Lucas Andersen bewijst ook dat hij eraan komt. Dus ik ben blij dat we hele goede en brede selectie hebben voor een heel zwaar seizoen.’Tekst: Ajaxshowtime

Related posts