OFFICIEEL: AJAX HUURT BOJAN KRKIC VOOR 1 JAAR VAN BARCELONA

Ajax heeft Bojan Krkic voor een jaar gehuurd van FC Barcelona, zo heeft Barcelona vrijdagnacht officieel bekendgemaakt via de website. Ajax heeft daarbij een optie weten vast te leggen om de aanvaller mogelijk nog een jaar te huren. Naar verluidt betaalt Ajax 1 miljoen euro huursom.

Een bliksemactie van Marc Overmars heeft ervoor gezorgd dat Bojan Krkic (22) dit seizoen op huurbasis voor Ajax – en niet voor psv of feyenoord – speelt. De directeur voetbalzaken van Ajax vloog gisteren in allerijl naar Barcelona om de huur van het grote talent in orde te maken. Even na negenen hadden beide clubs een mondeling akkoord bereikt. Dit weekeinde wordt het papierwerk in orde gemaakt. ,,Het is niet aan mij om hier iets over te zeggen. De clubs moeten een eventuele deal wereldkundig maken”, aldus Krkic’ zaakwaarnemer Alexander Bursac, die de transfer echter niet wilde ontkennen.Krkic zat op dat moment met zijn ouders al te dineren in de Catalaanse hoofdstad en vierde de transfer op gepaste wijze. De aanvaller zette na feyenoord en psv op het laatste moment ook een streep door de naam van Betis Sevilla, dat eveneens was geïnteresseerd. De aanvaller – die bij Ajax op alle posities in de voorhoede en als rechter- of linkermiddenvelder uit de voeten kan – maakte een bewuste keuze voor de eredivsie, omdat die bij uitstek geschikt is voor de ontwikkeling van talenten.

Net als met Frank de Boer en Dennis Bergkamp voerde Krkic telefonisch goede gesprekken met psv-coach Phillip Cocu en feyenoord-trainer Ronald Koeman. Die hadden echter de pech dat Ajax (zeker) in de Champions League speelt en de huurling op dat podium wil schitteren.

De zoon van een Servische vader en Spaanse moeder maakte op 23 april 2007 op zestienjarige leeftijd zijn debuut in FC Barcelona 1. In een vriendschappelijk duel met het honderdjarige Al-Ahly (0-4) nam hij één van de vier treffers voor zijn rekening. Frank Rijkaard hevelde hem in het seizoen 2007/’08 definitief over naar het eerste.

100 miljoen
Eind 2010 verlengde Krkic zijn contract bij FC Barcelona tot de zomer van 2015 en in die verbintenis werd een gelimiteerde transfersom van 100 miljoen euro opgenomen. Desondanks wist hij bij Barça nooit een vaste plek te veroveren en kwam hij de laatste twee seizoenen voor AS Roma en AC Milan uit.

Tekst: De Telegraaf

Related posts